Aangekomen in Adelaide
Wat een luxe! Online m'n stukkie tikken. Want we zitten in een hotel met gratis wifi zonder tijdsrestricties.
Vandaag de huurauto opgehaald, de camper ingeleverd en naar het hotel gegaan. De huurauto was even een probleem, want kon onze reservering was onvindbaar. De hele reis is geboekt onder mijn (meisjes)naam, maar de auto weer niet. Wonderlijk ... Maar het is gelukt, dus wij besturen nu een prachtige zilvergrijze Toyota Corolla. Wat een luxe na die schuddende en trillende camper.
Het inleveren van de camper was ook geen probleem. De schade was al bekend en administratief verwerkt. Klaar. Dat was fijn.
Het hotel is geweldig. Het is een niet al te groot hotel aan de marina van Glenelg. Ruime kamer met uitzicht op de haven. Heerlijk, zoveel ruimte. De caravan was prettig, maar dit is toch ook wel heel erg aangenaam, hoor. En een echt bed. En een eigen douche met bad. Heerlijk, heerlijk, heerlijk.
Vanmiddag even nog een paar boodschapjes gedaan. Tussen de middag bij Kentucky Fried Chicken gegeten. Ons eerste echte junkfood deze reis (en dit jaar ook overigens. Hahaha, eten wij nooit, bij McDonalds enzo)! En we hebben gesmuld.
Eind van de middag zijn we de boulevard en het strand gaan verkennen. En daar een prachtige zonsondergang gezien. En toen was het opeens etenstijd. Heerlijk uit eten geweest in een ... uh ....tja, wat voor tentje eigenlijk? Theo had teppanyaki (Japans?) en ik green curry (India?) en Merel noodles (Chinees?). Nou ja, Oosters dus. Erg pedis, maar ook errug lekker.
En nu liggen we uit te buiken in het hotel. Vanavond op internet op zoek naar huizen te koop in Adelaide en daar dan morgen langsrijden om te kijken. Beetje oriënteren wat er in onze prijscategorie mogelijk is. En zoeken naar banen of uitzendbureaus in de regio.
Vrijdag gaan we bij Tamara en Theo (en hun kinderen Eline en Jasper) langs. Vrienden van Xandra. Zij helpt emigranten met hun visum, dus wie weet dat zij nog wat voor ons kunnen betekenen.
Geniet nog maar een paar dagen. Ik heb net een programma op de BBC zitten kijken, genaamd: Wanted Down Under. Ging over een Engels gezin dat wilde emigreren naar Adelaide! Stad was het duurst, country goedkoopst en seasite er tussen in. Veel succes!