De Grivelletjes in Australië

Sydney: dag 2

We begonnen vroeg vanmorgen. Om 4 uur, midden in de nacht dus bijna, waren we alle drie klaarwakker. Hoewel nog wel hartstikke moe. Merel kon echt niet meer slapen, dus die ging maar een filmpje kijken. Theo en ik probeerden nog even te slapen.

Uiteindelijk om 7 uur maar opgestaan.

In een gek tentje aan Oxford Street ontbeten. Eindelijk ontdekt wat voor koffie ik moet bestellen. Niet 'Latte', maar 'Flat White'. Da's melk met koffie en dan specifiek NIET geklopte melk. Nou, helemaal goed! Voor Merel, die al een paar dagen bijna alleen maar junkfood eet, bestelden we een smoothie. In de veronderstelling dat dat een soort vruchtensap van gemalen fruit was. Wrong! Het was melk met roomijs en honing. Hmmm, dan maar morgen beginnen met gezond ontbijten.

Na het ontbijt een telefoonkaart gekocht, zodat we straks vooraf een camping of te bezoeken attractie kunnen bellen om te reserveren. En een dagkaart voor het openbaar vervoer. Wat is dat goed geregeld zeg! Voor 20 dollar voor volwassenen (1e kind de helft, alle volgende kinderen gratis) kan je de hele dag onbeperkt in praktisch al het openbaar vervoer stappen. Geweldig. Gauw met de trein naar Circular Quay en met de ferry door naar Darling Harbour. Daar bij Hardrock Café een mooi T-shirt voor Theo gekocht. Toen naar Wildlife geweest. Een klein dierentuintje met alleen Australische dieren. Dus koala's, wombats (hoewel we daar alleen een beeld van tegenkwamen. Of heb ik de echte per ongeluk gemist?) wallaby's, kangoeroes, emoes en nog een of ander vogelbeest en een soort lizzard achtige beesten. En natuurlijk de griezels zoals een 5 meter lange salty, slangen en spinnen. Brrr, ook de gevaarlijkste van allemaal. Dat ukkepukkie, dat in je schoen kan zitten. Maar waarvan de beet wel dodelijk is!

Na al dit leuks een lekker broodje gehaald. Aan de haven opgegeten, onder toeziend oog van een horde meeuwen. Eén van die meeuwen miauwde als een kitten, dus die vonden we schattig. Die had de rest van de dag dan ook geen honger meer.

Na ons broodje weer met de ferry en nu dan eindelijk naar het Luna Park. Een soort permanente kermis. Merel en ik zijn samen in bijna alle attracties geweest. Voornamelijk de enge. Zo, dat was leuk! We zijn over de kop geweest, hoog en snel rondjes gedraaid in van alles en nog wat en tegen een muur aangeplakt gezeten.

Omdat we toch wel heel moe waren na deze drukke activiteiten en het korte slapen van vannacht ben ik vanmiddag even m'n bedje in gedoken terwijl Theo en Merel gingen zwemmen.

Vanavond waren we te gast bij Jolanda en Steve en dochter Holly in Bondi Beach. Ze had ook een Nederlands stel, Reineke en Ed, uitgenodigd met hun dochter Eve, die ongeveer van Merels leeftijd was. Eve was tolk voor zowel Merel als Holly en wij denken dat dat prima gegaan is, want de meisjes zijn vertrokken en we hebben ze bijna de hele avond niet meer gezien.
Het was een gezellige avond waarin we een boel geleerd hebben over het dagelijks leven in Australië. En over een boel andere dingen die niet relevant zijn voor een emigratie, maar wel gewoon erg leuk of gezellig waren. Het meegebrachte Koninginnedag T-shirt werd zeer gewaardeerd. En Jolanda: het stond je ook prachtig! ;-)

Toen Merel instortte om 8 uur zijn we maar terug gegaan naar het hotel. En zijn we niet te laat ons mandje in gegaan.

Heleen

Leuk om jullie op deze manier te volgen!

Ging het instappen in de bus wel goed? Ik stond toen aan de verkeerde kant te wachten op een deur die maar niet openging maar ja, zit net even andersom allemaal...

Verder lijken jullie je al snel in te burgeren, komt vast goed! Veel plezier in Oz, have a blast!

Heleen

O vergeet ik nog, van die smoothies heb ik ook vele gemaakt in the green pear in smith street in Melbourne, mocht je daar straks in de buurt zitten, msh bestaat het nog wel?

Buurtjes van de camping

Wat leuk om jullie zo te volgen. En wat een avontuur zeg,helemaal super. Wij hebben al anderhalve week mei vakantie en al 1 dag mooi weer gehad haha. Geniet maar lekker, dan genieten wij mee. Groetjes essie